Еміграція: як виїхати на проживання в Європу?

Що необхідно для отримання громадянства більшості європейських країн, яку країну вибирати…

Кожному емігранту з країн колишнього СРСР, хочеться отримати постійне місце проживання в Європі. Досягти цього легко – достатньо прожити в обраному державі хоча б три роки.

За статистикою, в останні роки різко збільшилася кількість громадян СНД, які бажають поїхати в одне з економічно розвинених держав. Сьогодні стало набагато простіше виїхати в обрану європейську країну, а ось отримати статус ПМЖ в Європі, як правило, набагато складніше.

Кому в яку країну краще поїхати?

Ті, хто хоча б іноді замислювалися про переїзд в іншу державу, хочуть дізнатися, який варіант їм підійде. Зазвичай на імміграцію вирішуються люди, яким за певної причини не вдається реалізувати можливості в рідній країні. Щоб не здійснювати необачних вчинків, визначитеся з метою переїзду.

У Болгарії буде житися непогано тим, у кого є можливість відкрити бізнес, так як в цій країні звичайній людині важко знайти високооплачувану роботу. В Німеччину та Чехію люди приїжджають, щоб отримати гарну освіту. Латвія – відмінний варіант для іммігрантів, здатних робити вкладення в економіку.

Переїзд в Німеччину

Тим, хто знайшов роботу в Німеччині, не складе труднощів туди переїхати. Економічні програми цієї країни спрямовані не тільки на людей робочих спеціальностей, але і дипломованих фахівців.

Для отримання блакитної картки ЄС досить відповідати певним вимогам. Blue Card представляє собою вид на проживання оформляється кваліфікованим фахівцям. Вона дає іммігранту право працювати в Німеччині. Ще одна серйозна перевага блакитної карти – можливість подати документи на ПМЖ в Німеччині через двадцять один місяць. Ось основні вимоги для отримання Blue Card:

  1. Якщо у іммігранта немає диплома німецького Вузу, він повинен надати схвалення від Федерального агентства зайнятості.
  2. Пред’явіть трудовий договір – річна зарплата до податкових вирахувань повинна становити хоча б сорок дев’ять тисяч євро. Для математиків і лікарів ця сума становить тридцять вісім тисяч євро.

Обов’язково наявність закінченої вищої освіти за обраною спеціальністю.

Багато хто помилково вважають, що для працевлаштування в Німеччині необхідно знання німецької мови. Насправді більшість компаній використовують англійську як робочої мови. До того ж, для отримання блакитної карти не пред’являються особливі вимоги до знання німецької.

ПМЖ в Румунії

Імміграція в Румунію стала особливо актуальною останнім часом. Причина популярності Румунії приєднання до ЄС, що допомогло їй поліпшити рівень життя. Сьогодні Румунія – одне з прекрасних місць для відпочинку і роботи. Красиві пейзажі приваблюють не лише туристів, але і бажають отримати статус ПМЖ.

Ось кілька можливостей для переїзду в Румунії:

  • — отримаєте громадянство цієї країни;
  • — вийдіть заміж за румуна;
  • — влаштуйтесь на роботу або купіть румунську нерухомість;
  • — відкрийте бізнес в Румунії.

Уряд Румунії відрізняється лояльністю до іммігрантів. Право на отримання румунського громадянства обов’язково надається нащадкам румунів, які жили на території Румунії з тисяча дев’ятсот вісімнадцятого по тисяча дев’ятсот сороковий рік.

Також стати громадянином Румунії можуть ті, хто прожив у цій державі хоча б п’ять років. Не так давно румунський уряд почав робити поблажку для громадян СНД – їм більше не треба проходити співбесіду. Сьогодні іммігрантів з колишнього СРСР досить проходження присяги на відданість Румунії.

Країна народження – одна з головних підстав для отримання румунського громадянства. Якщо у іммігранта є румунське свідоцтво про народження, значить, він має право отримати паспорт цієї країни.

Переїзд в Америку

Америка вже протягом кількох століть не втрачає своєї привабливості для іммігрантів. Адже у цієї країни є багато переваг і перспектив. Пройшло багато часу з моменту відкриття Америки, і сьогодні вона залишилася ідеальним державою для імміграції, завдяки стабільності та розвиненій економіці.

Для імміграції в Америку потрібно пройти певні процедури по оформленню документів. Найважливіше – отримання Green card або американської візи, яка дозволяє законно перебувати в США. Як варіант, отримаєте довгострокову студентську візу і, коли закінчите навчання, влаштуйтеся на роботу в Америці. Ось найвідоміші способи легального отримання американського громадянства:

  • — Наявність затребуваною спеціальності та працевлаштування в Америці. Існує робоча віза, яка видається на три роки тим, хто збирається працювати в одній з американських компаній.
  • — Найпростіший спосіб – шлюб з американцем. З потенційним нареченим можна познайомитися в інтернеті. Запросіть його в гості і підготуйте докази знайомства: чеки, фотографії і так далі. Вони потрібні для отримання візи нареченої.